Friday, January 26, 2007

Timisoara un oras de boieri.

Avatars
Gallery


Cum am mai zis, merg zilnic ~ 16 km pe jos, dute vino… si am vazut foarte multe cladiri, mari, mici, vechi, noi, ciudate, frumoase, urate, de toate neamurile si gusturile, dar majoritatea impresionante prin marime si stil.
In general peste tot vezi cladiri care au inaltime foarte mare pe un nivel. Nu stiu cu ce incalzeau cu zeci de ani in urma cladirile alea, dar e clar ca nu erau facute sa nu dai cu capul de tavan, ci poate pentru fala sau arhitectura, in nici un caz sa fie cald in ele :) .
Aproape toate cladirile, indiferent cat ar fi ele de vechi au subsol, aproape ca nu exista cladire care sa nu aiba subsol, dar in aceasi masura majoritatea le au nefolosite, murdare, pline de nu se stie ce, cand puteau sa fie amenajate, inchiriate, etc !!! Tot ca o caracteristica comuna, mai toate cladirile vechi sunt facute ca o cetate, au curte interioara, cel putin un etaj si ziduri foarte groase!

Intrebarea care se pune si vreau as o pun: De unde dreaq au avut si cati au avut bani sa faca asemenea cladiri ?
Ma uit la unele cladiri care arata jalnic, dar sunt atat de impunatoar, mari si impresionante incat nu poti sa nu te intrebi:
- a cui a fost?
- cat e ste de veche ?
- a cui este acum ?
- cat de groase are zidurile ?
- la ce folosea ?
- cat o costa renovarea ?
- cat a costat constructia ei ?
Intrebari care in multe cazuri nu prea au raspunsuri ;) … oricum la sute dintre ele chiar numai renovarea ar costa miliarde de lei (vechi), - unele poate zeci - asa ca nu mai are rost sa intrebi cat au costat… Atunci daca majoritatea caselor sunt foarte mari si impunatoare tragem concluzia e ca in Timisoara erau si foarte multi boieri ! Ore cine muncea pentru ei ?

Intrebare: unde dreaq sunt banii lor ? Mmmmm, stau si ma gandesc ce ar fi sa’mi fac o firma de curatenie prin suboluri, cine stie poata dau peste caldarea cu aur !:))

No comments: