Tuesday, January 2, 2007

Romani ca si anul trecut!

Avatars
Gallery


Romani ca si anul trecut! Da asta suntem, cel putin eu nu vad de la bun inceput o diferenta pentru mine in treaba asta … adica care este avantajul pe termen apropiat !?
Aaa….da peste 50 de ani… sigur ca da, o sa astept eu 50 de ani ca sa vad diferenta…
Pentru mine personal intrarea asta nu este altceva decat o alta afacere a celor mai influente firme si interese economice, nimic altceva.

EU vs SUA …ehe diferentele sunt enorme…. daca SUA are un presedinte “adevarat” EU ce are ? un consiliu si un presedinte in el ? So… stie cineva cum se numeste ?
Daca SUA are o lege peste tot cu oarecare diferente in unele state la noi diferentele sunt enorme. SUA are o moneda unica ceea ce’i confera si puterea economica, ptr ca totul merge la unison, in EU inca se mai mentin monedele fiecarei tari (franci , lire, etc) … cu ce scop!? Unificarea SUA a fost cu totul diferita de unificarea EU! Daca SUA zice ca mergem la razboi, pai e valabil pentru toata lumea pe cand in EU: franta se abtine, italia se mai gandeste, germania se retrage, etc… ce kkt e asta frate ? ori toti ori nimeni, asta’mi suna a interese Economice in nici un caz nu este o unificare adevarata…

Zilele astea am vazut niste studii privind populatia romaniei peste 50 de ani … 15 mil de locuitori ? Oare asa sa fie? Calculele sunt facute pe un studiu demografic privind mortalitatea, infantilitatea, blablabla… dar emigrarea ? Hai sa fim seriosi si sa ne gandim logic: cine vede o oportunitate si i se ofera o mana de bani in ala tara fata de un buzunar gol in Romania credeti ca va astepta 50 de ani !? nop… o sa plece fara sa mai privesca inapoi si asa se va intampla cu un procent foarte mare in urmatorii 50 de ani. Desigur ca le vor lua locul, chinezi si arabii care de abia asteapta sa se lipeasca de vr’un colt undeva in tara asta!

Cum putem sa spunem ca suntem la egal si “frati de tara” cu Spaniolii, Italienii, Germanii…. etc, cand acestia impun restrictii pentr forta de munca din romania !? Dar ei nu exporta pe piata din romania produse in val de mld de $ ? Adica consumatorii sunt buni dar mucitorii nu ? FKOFF… EU!

De abia astept totusi sa vedem exact ce se va intampla, vreau sa vad schimbarea economica, sunt curios ce se va intampla cu monopolurile in anumite sectoare ? Sunt curios ce se va intampla cu pretul locuintelor ? Oare o vila la predeal inca va fi mai scumpa decat un Castel cu 100 decamere, 30 Ha de teren, Padure ptr Vantoare, Lacuri si Zone de agrement, Gradini ca’n povesti, etc… Oare chriile vor fi la fel de mari raportate la puterea economica ? Pai cum sa platesti frate 200EURO chirie la un apartament kkmasi pe ei de bani ? De unde masa or scos preturile eu nu stiu… sincer nu am idee decat din buzunarul celor fara casa si disprati! 200EURO Chiria + Restul… unde RESTUL = (cablu+internet+caldura+apacalda+intretinere+energie+telefon fix+tel mobil) care de multe ori depasesc insasi valoarea chiriei ! pai atunci => 400 Euro se dau pe ce ? Tu din ce mai traiesti ?
- Din ce te imbraci ?
- Ce mananci?
- Unde mergi in vacanta, concediu, Unde si cu ce te mai distrezi ?
- Mai ai bani si de o bere, de un suc, ceva?
- O sala de sport, echipamente ptr sport sa mai faci ceva miscare dupa un program de birou?
- Ceva dulce ca sa te mai rasfeti?
- Mai ai bani de un calculator nou?
- Pentru electrocasnice mai ramane ceva ? (o masina de spalat , un fier de calcat, o combina frigorifica, un aspirator, un feon , etc…)
- De o reparatie la ceva care se mai strica ?
- Mai poti sa reinoiesti din mobila de acum 20 de ani ?
- Ca femeie mai ai bani sa cumperi 30 de articole petr sezonul de vara :) ,
- Pentru Produse de cosmetica, o tunsoare o vopsea sau o ingrijire a parului/corpului, mai raman bani ?
- Mai ai bani sa mergi la cinema, la teatru ?
- Mai reusesti sa cumperi un CD’u cu muzica noua, un DVD cu un film nou ?
- Oare masina mai speri ? Sau daca ai, de gaz mai ramane ceva maruntisi ? Sa nu mai zicem de cheltulieli suplimentare cu masina !!!

In concluzie viata in Romania e un kkt, e mai scumpa decat in alta tara… asa ca:
Romani, stati si m’ascultati / Si de acas’ sa nu plecati / Fie painea cat de rea / Tot mai bine’n tara ta !!
OARE !?

No comments: