Friday, January 12, 2007

Se ieftinesc chiriile?

Stau si ma intreb: daca in afara tarii anul acesta vor pleca milioane de romani, sa zicem ~ 3 mil ... numai anul trecut erau 2 mil la munca, ce se va intampla cu locuintele lor ? Raman goale ? Nu cred, probabil ca le vor inchiria, si cum cei care pana mai ieri stateau in chirie, acum au gasit o portita de iesire, pleaca si ei la munca iar raman locuinte in plus de inchiriat... si cum oferta va fi prea mare fata de cerere nu este normal ca aceste chirii sa se ieftineasca ?
Sau Romanul va ramane tot cu gandirea de kkt ca va veni un fraier care'l va inchiria ... de multe ori insa se dovedeste contrariul, adica fraierul este chiriasul ... smile.gif care ia teapa cu ultimele 2-3 luni si ramane sa platesca inclusiv curent+intretinere+gaze+cablu+telefon wink.gif ... asta pentru ca se incapataneaza sa tina la pret si unde e pretul mare se inghesuie doua feluri de oameni:
- ori cei de au bani ? (dar cine are bani de ce sa dea 300+400 E pe chirie cand poate sa faca un credit si sa ia casa lui cu rata de 400E / Luna),
- ori care sunt smecheri : dau avans pe 2-3 luni , si ultimele 2-3 luni cer o mica amanare cum ca vor plati luna de vine 1200 de EURO cand le intra banii... etc... si se fac nevazuti ... BUMM, raman cu buza umflata si se intreaba de ce ?

De ce se intampla asta ? Din N'spe mii de motive... unul ar fi preturile prea mari mai scump ca la hotel in venetia... cum dreaq sa dai 400 E pe un apartament cand la un Hotel in Venetia gasesti si 15 Euro / Noapte ... si e Venetia, nu's apartamente e hotel, nu e de 1 stea, e de 3-4, etc...

Acum sunt curios daca incepand cu februarie chiriile se ieftinesc sau mentin aceleasi preturi, sau in prostia Romanilor acum ca suntem in Europa crestem preturile ... cel mai cretin popor , care nu va invata niciodata ce este economia de piata, care este rotita ce mentine acest sistem si care este adevarata valoare a serviciilor.


Avatars
Gallery

No comments: