Wednesday, January 3, 2007

De ce este benzina scumpa ? Romania tara Europeana !

Avatars
Gallery

Preturile!
Unele cresc altele scad…. dar cele de cresc, de unde provine cresterea reala !?
Eu sunt in dilema cu calculul pretului unui produs si tot nu pot sa’mi dau seama de unde vine valoarea reala…
Sa luam niste exemple cam de unde ar pleca toate cresterile de preturi: Energia in toate formele ei.
***1
Energia electrica de unde provine ?
Din Termocentrale si Hidrocentrale si Energie Nucleara!
- Termocentralele… folosesc carbunele ca materie prima pentru prodecerea de energie electrica. De unde provine carbunele ?
Din minerit, in special carierele din Valea Jiului.
- Mineritul deci, e sursa de baza a economiei :) bun… cat are un miner din cariera salariul ? 10-15 mil (media) adica ~ 400 Euro ! pai daca noi ajungem sa producem energie electrica la acelasi pret cu cea din alte tari iar salariul la un miner este de 10 ori mai mic decat cel din industria echivalenta din afara atunci de unde vine pretul ? nu ar trebui ca si energia sa fie tot de 10 ori mai ieftina ? Si ei folosesc aceleasi lanturi industriale de la materia prima pana la lumina din bec, etapele sunt aceleasi: extractie carbune, transport carbune, produtie energie, trasport energie… unde dreaq se duc banii 90% din bani ? Cine ia diferenta !?
***2
Carburantii de toate formele: Benzine, Motorine, Petrol…
Totul pleaca de la extractia petrolului, deci de la sonde. Cat are salariul un sondor ? Din banuiala mea e cam la acelasi nivel cu cel din minerit probabil, atunci iarasi stam si ne intrebam: de ce benzina e mai scumpa decat in SUA ? adica dupa ce ca salariile in industria respectiva sunt de 10 ori mai mici si pretul este cu pana la 40% mai mare …. cine dreaq ia peste 90% din bani !>? Banuiesc ca accizele altfel nu vad explicatia, adica statul ne jupoaie pentru ce ? nu vad pentru ce !!! in ce folos !? Ca tot nu se vad dumuri de calitate in cei 17 ani de asteptare !!!
***3
Haideti sa ne luam de alt paradax care’mi tot da batai de cap.
Parlamentarii… nu va speriati, nu fac politica, de departe asta, cititi si va inchinati cu ambele maini.
Sa luam un exeplu tare evident: China. Ce e cu China?… vedeti acum.
Cati parlamentari sunt in guvern ?
Cati muncitori bugetari are romania pe probleme de politica ? (primari, viceprimari, consilieri, sectretari, contabili pe lnga prefecturi si primarii, etc… ???)
Nu stiu raspunsul la aceasta intrebare dar stiu ca numarul de localitati din romania este cam de 10000, nr de primari este deci si el de cateva mii … si cum un primar are pe langa el un adevarat circ de bugetari rezulta ca numarul de oameni alesi sa ne conduca poate ajunga la 100 de mii ….wow, cum vine asta ? Ce ar fi daca China ar fi condusa precum Romania !? la ~ 1.39 Mld locuitori in 2007 ?
Daca romania la ~ 20 mil are ~ 0.1 mil lideri de turma ca altceva nu sunt => ca la o populatie echivalenta Chinei, numarul de parlamentari, primari, consilieri, etc… adica persoane in slujba cetateanului, ar fi de ~ 7 milioane…. wow…. adica 1/3 din populatia Romaniei, cam cat o mica tarisoara. Numai parlamentul ar fi un oras intreg! Cum ar arata China daca ar fi o tara democrata :) … nu cred ca prea bine, probabil ca sa tii in frau atatia oameni politica occidentala nu este tocmai bine venita, saracia ar devini atat de mare incat e imposibil de imaginat care ar fi urmarile desocializarii si distrugerii comunismului.
;) .. si unde mai pui ca parlamentarilor ce merg la capitala li se ofera multe alte beneficii, chiar si locuiinta !!! Pai eu zic ca locuintele ramase goale de unde pleaca sa le inchirieze “gratuit” tinerilor …. hm… adica locuinte pentru zecile de mii de tineri nu exista dar pentru parlamentari exista! Mama lor de hoti.

Daca de 17 ani Leul, de la cat era a ajuns unde este, rezultatul econonic este clar negativ… nu vad unde este chestia pozitiva ? 17 ani au mancat, au baut, s’or distrat si’au facut averi pe spinarea oamenilor de rand care asteapta pana’n ceasul de apoi sa vada rezultatul caderii comunismului !!! Or sa’l vada pe alta lume ca aici nu au nici o sansa! 20-40 de ani sunt nevoie pentru a atinge nivelul de trai al EU, hm, asta so creada ei: Dar nivelul de trai in EU ce va face in 40 de ani ? Ne asteapta pe noi !? hehehe…

Cati dintre noi nu a fost la primarie sa se intereseze de locuintele pentru tineri ? Am fost si eu acum cativa ani (3-4)… da ani, si ani au ramas… atatea liste au facut la primaria din Targu-jiu incat nici ei nu le mai stiu. Au schimbat modalitatea de calcul a punctelor pe baza carora se acorda locuintele de 2 ori pe an asta ca sa ajungi intotdeauna pe ultimul loc din lista , intotdeauna. Cum se face ca eu aveam facultatea terminata, aveam carte de munca , locuiam cu parintii, 3 familii, eram casatorit, sotia avea si ea facultate si totusi inaintea noastra au luat locuinte altii care nu aveau nici macar facultate, nu lucrau sau sa fie cumva casatoriti ??? Primaria din Targu-jiu si conducerea ei au avut grija de treaba asta … rusine sa le fie si d’zeu sa’i astepte la poarta raiului cu o cheie pentru noua lor locuinta dar in Iad sa le fie acordata!

Nevasta’mea a fost de zece ori (cred) la primar, Florin Cârciumaru, de ce ? Pai am zis si noi ca e de la tara de la noi, de la Negomir si poate ca ne va ajuta :) ) da sigur, ne’a ajutat… cu vorbe si mai vino saptamana viitoare sau peste o luna… da, an de an… si am renuntat! Toata lumea’l pupa in fund pe Carciumaru, om bun… om bun pe dreak… la cat bine am vazut din partea lui dupa mine cred ca oamenii au orbit si vad doar ce vor sa vada nu adevarul, se uita la nimicuri, la lucruri marute, la faptul ca e curat in spatele blocului… pai e curat ca dati voi banii ma.. nu’i da primarul !!! Proasta lume …. ia tampit d’zeu si le’a luat Basescu mintiile cu sa traiti bine…da… [b]sa traiti bine / in veacul de vine [/b]!!!

gata… ma opresc din scris, deja ma enervez si nu mai scriu corect… iar de corectat nu mai am chef … ufff…. ma apuc de treaba ca discutiile despre Florin Carciumaru primarul din targu-jiu si ajutorul care l’am primit ma deprimeaza :P … da sigur… oricum am renuntat demult la ideea de a fi ajutat de catre stat, prefer sa’mi fac singur viitorul decat sa accept un pai de la stat, dar nici statul nu a vazut un pai de la mine si nici nu o sa vada vre’odata!
HOUGH!

Avatars Gallery

No comments: