Thursday, January 18, 2007

Orice imperiu a decazut din interior, la fel si google sau yahoo

Avatars
Gallery



Google şi-a crescut cota pe piaţa americană a serviciilor de căutare cu 0,4%, ajungând la 47,4% în luna decembrie a anului trecut. Şi Yahoo, care s-a clasat pe poziţia a doua, a înregistrat o creştere a cotei de piaţă, conform unui studiu publicat luni.

Eu sunt ferm convins ca nimic nu este vesnic, nici chiar un imperiu, exista perioade de crestere, de latenta si de regresie, asa va fi si cu motoarele de cautare. Ideea tinde spre centralizare, spre control absolut, spre monopolizare si spre manipulare.
aaaaaa ….cu ce seamana asta ? parca-mi aminteste de ceva cunoscut ???…hm… dar nu stiu ce !
Lumea se indobitoceste pana la un punct pana cand cineva vine cu o alternativa si observa ca se poate si altfel. Exista si alternative, mult mai “democrate” cu adevarat “curate” …so motoarele de cautare’si au perioada lor, care dupa mine va mai creste …~3-5 ani insa exista alternativa, odata ce eu am vazut-o, cu siguranta ca or s’o vada si altii, numai ca nu au vazut-o cei interesati si cu bani sa dezvolte alta tehnologie. In fine, pana atunci: spor la Cautari!

Continuarea articolului:

Compania de măsurare a audienţei web comScore Networks a anunţat de asemenea că ocupantul locului trei, Microsoft MSN, a înregistrat o scădere cu 0,5% a cotei de piaţă, ajungând la 10,5%. În aceeaşi perioadă, serviciul Ask.com a scăzut cu 0,1%, ajungând la 5,4%.

În 16 din ultimele 17 luni, Google a înregistrat creşteri ale cotei de piaţă în Statele Unite, cea mai mare piaţă de internet din lume, conform datelor comScore.

Cota de piaţă a Yahoo a crescut cu 0,3% şi a ajuns la 28,5% în decembrie, comparativ cu luna noiembrie.

Un număr estimat de 6,7 miliarde de căutări au fost efectuate de utilizatorii de internet din SUA în decembrie, cu 1% mai mult faţă de noiembrie.

Numărul căutărilor efectuate de utilizatorii americani a crescut cu 30% faţă de luna decembrie a anului 2005, a mai anunţat comScore. Utilizatorii au efectuat 3,2 miliarde de căutări prin intermediul Google şi 1,9 miliarde prin Yahoo.

Sursa: http://www.chip.ro/stiri/comunicatii_si_internet/google_si_yahoo_castiga_puncte_pe_piata_a

No comments: