Thursday, January 18, 2007

S-a lansat PCI Express 2.0

Avatars
Gallery





PCI SIG, organismul care supraveghează standardul PCI Express, a finalizat versiunea 2.0 a specificaţiei de bază. Noua specificaţie dublează rata de transfer de la 2,5Gbps la 5Gbps. Avantajul rezultat este faptul că un conector x16 poate transfera datele cu viteze de până la 16GBps.


mdea… eu tot nu inteleg o chestie: de ce dreaq se tot incapataneaza producatrii astia doar sa dubleze periodic anumite calitati sau performante ?
Procesoare: 8 bit, 16 bit, 32 bit, 64bit
Magistrala: 8 bit, 16 bit, 32bit…. etc…
De ce dreaq nu le cresc de 8 ori de ex, mai ales la transferul de date intre CPU si magistrala, Video, Memorii, etc…unde este cea mai gatuire de performanta ?
La fel procedeaza si cu numarul de core: 2 , 4, 8 … etc !!! Pai daca se poate de ce nu fac unul cu 8 din prima la ce mai trebe cu 2 sau 4 ? aaaa….politica economica, trebe sa le vanda pe alea cu 4 core la pret de 8 core … asa se obisnuieste sa se stoarca din ele cat se poate iar abea cand se plictiseste lumea de ele scot altele, sau cand scoate concurenta ceva mai performant!!!

restul articolului:
PCIe 2.0 rămâne compatibil cu PCIe 1.1, cea mai recentă versiune de până acum a specificaţiei, ceea ce înseamnă că şi plăcile mai vechi vor putea opera în sistemele echipate cu noua versiune. Intel urmează să lanseze primele chipseturi cu suport PCIe 2.0, din gama „Bearlake”, în trimestrul următor.

Noua specificaţie face interconectarea mai interactivă, viteza de legătură fiind acum ajustabilă continuu prin software. De asemenea, schimbările în lăţimea de bandă vor fi raportate host-ului. PCI SIG a anunţat că printre alte modificări aduse protocolului se află cele pentru îmbunătăţirea managementului device-ului şi al interconectării.

PCIe 2.0 suportă de asemenea şi plăcile add-in cu un consum mai mare de energie, deşi nu se ştie încă dacă noua specificaţie va oferi suficientă energie pentru GPU-urile high-end de astăzi, din care multe necesită alimentare separată.

Sursa: http://www.chip.ro/stiri/hardware/s-a_lansat_pci_express_20/14597

No comments: