Thursday, February 1, 2007

Muzica - Marius Moga este acuzat de plagiat!

Concurenţă acerbă pe piaţa muzicală din România! În goana după glorie, artiştii mai vechi sau mai noi se acuză între ei de plagiat.
Ultimul caz este cel al lui Marius Moga. Compozitorul este acuzat că ar fi copiat o piesă mai veche a trupei dance E-Type şi că a înscris-o la un concurs naţional.
După ce au ascultat piesa la un concurs, mai mulţi compozitori români s-au autosesizat şi au spus că Moga a plagiat melodia trupei E-Type. Marius Moga admite că cele două piese seamănă, dar susţine că nu s-a inspirat de la suedezi.

Pentru a rămâne în competiţie, Marius Moga a apelat la Academia Britanică de Muzică. I-a cerut ajutorul expertului Peter Oxendale, cunoscut în lume pentru verdictele pe care le-a dat în cazuri sonore de artişti acuzaţi că au plagiat. Acesta crede că "nu există dovezi suficiente prezente în piesele muzicale care să sprijine o potenţială plângere de încălcare a drepturilor de autor atribuite lucrării muzicale".

Miercuri şi o comisie din România i-a dat dreptate tot lui Moga.
În ultimul timp, diverşi artişti români au fost acuzaţi de furt intelectual, şi asta pentru că la noi nu există încă o instituţie acreditată care să decidă dacă o melodie este originală sau nu.

Sursa: http://www.protv.ro/stiri/divertisment/mar...de-plagiat.html
-----------------------------------
Se poate sa fie adevarat ce spune moga ? Never say Never, dar poate ca in subconstient a fost influentat de piesa, io fi ramas in minte fara sa'si dea seama!
Dar acum ce sa zic, nimic nu este absolut, ideile odata nascute nu se mai pot oprii, sa zicem ca e un ocean de ganduri in care plutim si fiecare creeaza cate un val care se propaga la infinit in univers, daca te loveste valul, ai prins si gandul , so ce sa faci, sa nu mai gandesti ca sa nu'ti fure altu ideile !!!
Cat despre E-Type mare branza, cate ritmuri sa fi fost in piesa aia, ca dor nu e formula matematica cu 1000 de necunoscute... 2-3 note acolo... !

No comments: