Friday, February 2, 2007

Cei doi muncitori români din Irak, acuzaţi de spionaj, au fost eliberaţi

Cei doi români arestaţi în Irak au fost predaţi Ambasadei României la Bagdad, vineri, la ora locală 10.00, după ce s-a constatat că nu au încălcat cu rea-credinţă regulamentul intern al bazei militare.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Corina Vinţan, a declarat pentru Mediafax aceştia se află în sediul misiunii diplomatice şi vor pleca spre ţară după ce le vor fi actualizate documentele de călătorie.

Conform lui Vinţan, trebuie găsită şi o modalitate de transport al muncitorilor către România.

Eliberarea lor este rezultatul demersurilor ambasadei şi al evoluţiei investigaţiilor privind natura faptelor, a afirmat purtătorul de cuvânt al MAE.

Conform informaţiilor furnizate ambasadei de autorităţile militare ale Forţei multinaţionale din Irak, românii au încălcat regulamentul intern al bazei militare, dar nu cu rea-credinţă, a spus Corina Vinţan.

Ea a afirmat că starea de sănătate a celor doi muncitori eliberaţi este bună şi că familiile lor au fost informate în legătură cu eliberarea.

Tâmplarul Adrian Gâncean (39 de ani), din Topliţa, şi electricianul Nelu Ilie (41 de ani), din Galaţi, care lucrau pentru o firmă americană, subcontractor al US Army, într-o fabrică dintr-o bază militară americană din Irak, au fost arestaţi, în urmă cu trei luni, de către soldaţii Forţei Multinaţionale a Coaliţiei, pentru că ar fi filmat şi fotografiat fără autorizaţie o bază SUA.

Sursa: http://www.protv.ro/stiri/social/cei-doi-muncitori-romani-din-irak-acuzati-de-spionaj-au-fost-eliberati.html

------------------

Hai sa fim seriosi, astia nu au avut ce stiri sa mai scormoneasca si s'or luat de bietii romani, care nu erau acolo decat s afaca si ei un ban pe ceva reportaje... ghinion ce sa le faci. Exista Spioni !?

No comments: